Curro Claret. Por el amor de Dios…

La creación actual Curro Claret y su banco de iglesia desplegable ejemplifican a una generación de diseñadores brillante, renovadora: romántica.

darrera1


Al parecer durante mucho tiempo, en el pasado, las Iglesias y Catedrales permanecían abiertas las 24 horas del día. La Catedral de Santiago de Compostela por ejemplo, permitía que los peregrinos que llegaban de recorrer “el camino” pudiesen descansar y pernoctar dentro, así como cualquier otra persona que pudiese necesitar cobijo esporádico y protección.
En muchas épocas, en períodos de guerras o desastres naturales, las Iglesias han sido a menudo utilizadas como lugares de refugio, como improvisados hospitales o como centros de acogida temporales.

El banco que ha diseñado, austero y funcional, estilo posconciliar, realizado con tubo de hierro pintado de negro y madera de pino. En la secuencia de las imágenes se puede observar el banco en posición normal y extendido. El respaldo reclinable se transforma fácilmente en cama. Tal como afirma Curro Claret, “la propuesta de rediseño del banco arquetípico de iglesia pretende recuperar el espíritu abierto que durante muchas épocas ha tenido la iglesia, para poder permitir esporádicamente que distintas personas puedan pernoctar en ella”.

ARTICLES:

http://www.lavanguardia.es/premium/edicionimpresa/20100217/53893436462.html

http://eldisenoestaaqui.blogspot.com/2010/01/curro-claret-redisena-el-banco-de-la.html

http://www.h2o.es/prensa/curroclaret_txt_es.html

http://efimer.wordpress.com/2010/01/13/curro-claret-por-el-amor-de-dios/

5 Comments to “Curro Claret. Por el amor de Dios…”

 1. Xavi Colomer 21 febrero 2010 at 1:43 #

  Ep Curro, molt bona idea i molt apropiada per aquests temps que corren, amb tanta imigració, indigència, tanta hipoteca i hipocresia i tanta gent que no té un lloc per a passar la nit. I si als “Okupes” els hi passés pel cap okupar les esglésies?

 2. daniel ayuso 21 febrero 2010 at 18:21 #

  Super projecte i super disseny étic! Poesia i feina social ajuntades i amb un resultat fantàstic. Això si que es Iglesia de la Liberación!

 3. Meri 23 febrero 2010 at 19:37 #

  Felicitats Curro! Aquesta dedicació desinteressada i altruista hauria de ser la nova moneda de canvi dels temps que venen… Si tots féssim una mica com tu, tots ens sentiríem més útils i tots seríem més feliços (del que ja som, és clar… però més).

 4. jotaprats 27 febrero 2010 at 23:46 #

  Genial Curro!!!
  Sols em pregunto que n’opina l’esglèsia, vols dir que no preferirien un sofà-llit com els de 1ª classe dels avions de luxe???

 5. curro 23 marzo 2010 at 16:19 #

  moltes gràcies Xavi i tots els altres pels amables comentaris. Jo és que m’aprofito que visc amb molt poc (i d’okupa a casa de la meva novia) i de quan en quan puc fer alguna cosa d’aquestes. Tots sabem que el dia a dia del dissenyador no és fàcil. Vaig sentir d’un estudi que cada dilluns al matí el dedicaven a dissenyar coses que els molaven fer i ningú els encargava. Al cap de poc temps però, van haver de deixar de fer-ho…